Waarom Je Best Boekt met een Travel Planner

In het afgelopen jaar hebben we gezien dat de vraag naar personalised travel planning enorm is gestegen. Diezelfde trend zien we zich dit jaar verderzetten. Social media hebben de manier waarop we reizen beïnvloed en steeds meer reizigers contacteren me voor een unieke reiservaring. Hoe reageer ik als travel planner op deze trend?

Social media

Massa tourisme lijkt sedert het begin van de corona pandemie een probleem uit een ver verleden. Stilletjes aan beginnen we opnieuw aan reizen te denken maar het laatste wat we willen, is in drukke massa’s terechtkomen. We zijn op zoek naar unieke ervaringen. Social media en review websites zoals TripAdvisor zorgen ervoor dat informatie heel makkelijk en toegankelijk is voor ons en creëren tegelijk een platform waar we onze meningen kunnen delen. Hoe vaak kijk je zelf niet eerst even naar de reviews van een hotel vooraleer je dat boekt? Inderdaad, online review websites bepalen mee onze keuze en zijn de manier waarop we reizen, aan het hervormen.

TripAdvisor, Facebook en Instagram zijn niet de enige platforms die ons beïnvloeden. Over het algemeen is reizen nog nooit zo goedkoop en toegankelijk geweest (ja, en dat zelfs tijdens een pandemie). Onze generatie reist nog steeds meer dan de vorige generaties, vraag maar aan je (groot)ouders. We leven in het nu “living in the moment” en willen investeren in onvergetelijke (reis)ervaringen.

Hoge verwachtingen

Hoe meer we reizen en erover opzoeken, hoe hoger onze verwachtingen zijn voor een toekomstige reis. Niemand wil in de typische tourist trap vallen of één van de zovele toeristen zijn die de gids met de rode paraplu volgt. Mijn klanten nu hebben specifieke verzoeken ivm hun overnachting, activiteiten, restaurants, etc. De vraag voor unieke overnachting is ook enorm gestegen. Waarom in een hotel slapen als je in een treehouse of tented camp kan verblijven?

Overnachting is niet de enige factor die een reis succesvol maakt. De ervaring ter plekke is ook dubbel zo belangrijk. Zeker voor internationale reizen zie ik dat mijn klanten zich willen onderdompelen in de lokale cultuur. Dat kan bv zijn door een sport evenement mee te pikken, deelnemen als vrijwilliger in een lokaal project, een festival of concert bijwonen, de lokale keuken proeven (en dat het liefst in een restaurant off-road).

Personalised Travel

De travel industry is zich aan het aanpassen aan deze groeiende vraag voor personalised travel. Als travel planner doe ik er alles aan om gepersonaliseerde ervaringen te creëren die op jouw maat gemaakt zijn. Elke trip is uniek en daarom zoek ik ook telkens overnachting, activiteiten en vervoer uit die specifiek aan jouw wensen, interesse en budget voldoen.

Het is de voornaamste reden waarom ik geen ready-to-go reispakketten verkoop. Ik promoot duurzaam reizen waarbij je lokale ervaringen kan opdoen en daarbij een gepersonaliseerde aanpak krijgt. Ik ben flexibel op vlak van werkuren, communicatie en culturele verzoeken.

De Toegevoegde Waarde van een Personal Travel Agent

Zelf je reis samenstellen, is enorm tijdrovend en voor sommigen zelfs stresserend omdat ze door de bomen het bos niet meer zien. Mijn taak is om jou tijd en geld te besparen! Ik doe de research en maak de noodzakelijke boekingen voor jou. Ik help je zoeken naar de beste deals en de hidden gems. Hiertegenover staat er een kleine vergoeding voor mijn werk, maar je betaalt voor de expertise en een stressvrije vakantie!

Ik luister naar jouw specifieke wensen, suggereer opties die voor jou handig zijn en maak de nodige aanpassingen totdat we jouw droomreis in elkaar hebben gestoken. Ik voeg er een persoonlijke touch aan toe, die je helemaal niet kan vinden als je boekt bij een groot reisagentschap.

Eenmaal de planning van je reis gedaan is, zit het er nog niet op voor mij. Ik blijf contact met je houden als er updates zijn (bv ivm covid) en ook tijdens je reis ben ik stand-by voor last-minute veranderingen. Ook als je terug thuis bent, check ik met je hoe alles verlopen is. Want een happy traveller, daar doe ik het voor!

Hei! Mijn naam is Sofie en ik ben founder van Your Way To Travel. In 2015 zei ik mijn corporate job in Barcelona op om remote te beginnen werken. Samen met mijn man reisde ik gedurende 15 maanden de wereld af. Deze ongelooflijke ervaring hielp me om mijn passie te volgen en zo in de reissector te belanden.

Your Way To Travel is een online boutique reisagentschap waarmee ik gepersonaliseerde reizen creëer, zowel voor individuen als voor bedrijven. Zit je met vragen ivm je volgende reis of weet je nog niet goed waar je naartoe wilt? Stuur me een mailtje en ik help je graag verder.

Like what you're reading?

Subscribe to our newsletter and we'll send you the best insights, pro tips and travel advice.

    No, thanks!